Om Haderslev Flyveklub

Flyvepladsen_fra_nordHaderslev Flyveklub blev startet tilbage i 1969 og vi kunne således fejre klubbens 50 års jubilæum i 2019. Klubben tæller i dag ca. 50 medlemmer. Da Haderslev Flyveplads blev etableret i midt 70´erne flyttede klubbens aktiviteter fra Lunding til den nye flyveplads.

UL flyvningen begyndte i slutningen af 80´erne og dengang blev Haderslev UL Flyveklub startet. Medlemmerne i UL flyveklubben er medlem af moderklubben, Haderslev Flyveklub. Der er et tæt samarbejde mellem de to bestyrelser. Ca. 25 piloter flyver UL. UL klubben har i dag to instruktører, som tilbyde skoling og PFT (Periodisk Flyve Træning) for klubbens piloter.

I sommer halvåret er der klubaften hver mandag, hvor der ofte er besøg på pladsen. Der er ingen landingsafgift på pladsen, når der er klubaften. Hen over vinteren holdes foredragsaftener og ligeledes emne aftener, når der er nyt på fritidsflyve “fronten”. I vinterhalvåret er der klubmøde hver den første lørdag formiddag i måneden.

Klubben laver ture og rejser. Der har således været tradition for at lave tur til AERO udstillingen i Friederichshafen hvert andet år. Klubbens piloter deltager i præcisions flyvnings konkurrencer. Flere af klubbens piloter har været nr. 1 ved DM.

Ønsker du at vide mere om Haderslev Flyveklub kan du træffe klubbens formand Jørgen Gram på tlf. 40821618 eller besøge os på pladsen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *